Η Ιστορία μας

Από παιδί συνήθιζα να χτίζω ονειρικούς κόσμους. Απ’ όταν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό, με συνάρπαζαν οι μακρινοί τόποι, τα μαγεμένα βασίλεια κι οι ανατολίτικες εικόνες. Έκλεινα τα μάτια μου και στ’ αλήθεια μπορούσα να μυρίσω εξωτικές μυρωδιές, σανταλόξυλο και γιασεμί. Χανόμουν στους ανατολίτικους ήχους του Σιτάρ, ένιωθα ακόμα ακόμα την άμμο της ερήμου να κολλάει στα πόδια μου.

Σπούδασα αρχιτεκτονική και εργάστηκα ως αρχιτέκτονας – designer στην Αθήνα για παραπάνω από δέκα χρόνια. Κι ύστερα είχα την ευλογία –και το θάρρος ομολογώ– να εγκατασταθώ στις Βρυξέλλες, μια πόλη ανοιχτή στη διαφορετικότητα, που πυροδότησε τη φαντασία μου μέσα από εμπνευστικές συναναστροφές και τόπους. Οι Βρυξέλλες μου έδειξαν τον δρόμο να αναπτυχθώ, να αναζητήσω την ομορφιά σε καθετί που κάνω και ν’ ακολουθήσω τα όνειρά μου.

Κάπως έτσι ήταν που γεννήθηκε η Âme Nomade, η ψυχή που ταξιδεύει. Η Âme Nomade είναι για μένα η κάψουλα μέσα στην οποία προφυλάσσεται το πνεύμα μιας γυναίκας έτοιμης να υποδεχτεί την ομορφιά του κόσμου, μιας γυναίκας που ανθεί μέσα από τις εμπειρίες και τις συναναστροφές της και ευθυγραμμίζει τη ζωή της με τα πιο βαθιά όνειρα και επιθυμίες της.
Και κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ ένα ταξίδι στο άγνωστο και το μυστηριώδες, στην πιο έντονη και μαγευτική εμπειρία της ζωής μου.

Τα τελευταία χρόνια είχα την τύχη να καλλιεργήσω όμορφες συνδέσεις και ισχυρούς δεσμούς με ντόπιους στο Μαρόκο, στο Μπαλί, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο για να συλλέξω και να δημιουργήσω τα πιο κομψά και αυθεντικά κομμάτια, ενώ παράλληλα έχω δημιουργήσει μια δυναμική κοινότητα γυναικών μέσω της αλληλοϋποστήριξης, της δημιουργικότητας και της έμπνευσης.
Κάθε κομμάτι φέρει τη δική του ιστορία, έχει επιλεγεί με βαθιά αγάπη και ελπίδα μου είναι να αποτελέσει για κάθε έναν από εσάς πηγή έμπνευσης, και να σας θυμίζει διαρκώς ότι εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος γεμάτος ομορφιά που περιμένει να τον ανακαλύψετε..

Σήμερα η οικογένεια της Âme Nomade έχει επεκταθεί. Το ταξίδι μας συνεχίζεται, ενώ εμείς μεγαλώνουμε μέσα στη ροή. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά οι δύσκολοι δρόμοι είναι αυτοί που οδηγούν σε όμορφους προορισμούς..
Μερικές φορές αρκεί να κάνεις το πρώτο βήμα..

Ακολούθησε λοιπόν την προσωπική σου ευτυχία και το σύμπαν θα σου ανοίξει πόρτες εκεί που υπήρχαν μόνο τοίχοι.

Θερμούς χαιρετισμούς,
Μαρία Ντούμα

Το όραμά μας

Εμπνευσμένοι από τη σοφία και τις αρχαίες παραδόσεις των αρχαίων πολιτισμών, στην Âme Nomade επιθυμούμε να ενσωματώσουμε την ανατολική φιλοσοφία στον δυτικό τρόπο ζωής (αργή μόδα, αγιουρβεδικές πρακτικές κ.λπ.), να προσεγγίσουμε την ανθρώπινη φύση με ολιστικό τρόπο και να εξερευνήσουμε τη σύνδεση μεταξύ σώματος, νου και ψυχής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε στιγμές με νόημα και ψυχή, και να βρίσκουμε την ευτυχία και τη χαρά στα πιο μικρά πράγματα, είτε πρόκειται για ένα ωραίο μπάνιο, είτε για μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι με πλούσια αρώματα κεριών. Για εμάς η Âme Nomade δεν είναι μόνο μια εμπορική μάρκα, αλλά μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή μας. Στην Âme Nomade, έχουμε επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τη φύση και τον εαυτό μας, με τον πιο αγνό δυνατό τρόπο, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός μας, το φύλο ή την ηλικία μας.

Βιωσιμότητα

Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός στον πλανήτη και στον άνθρωπο είναι μια αέναη διαδικασία προς το καλύτερο. Η “πράσινη” φιλοδοξία μας περνά από συνεχείς αλλαγές και αναπροσαρμογές για να γίνει μια ηθική και συνειδητή επιλογή ομορφιάς. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δράσεών μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Για εμάς το να είμαστε βιώσιμοι σημαίνει να λαμβάνουμε ηθικές αποφάσεις σε ότι αφορά στην προμήθεια και την παρασκευή των προϊόντων μας, καθώς και μια μακροπρόθεσμη δέσμευση να ανταποδώσουμε στον πλανήτη που είναι το σπίτι μας. Για την παρασκευή των καλλυντικών περιποίησης της επιδερμίδας μας, χρησιμοποιούμε φυσικά συστατικά και προσπαθούμε να τα μεταμοσχηματίζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Βιολογικά, vegan, χωρίς χημικά και μη δοκιμασμένα σε ζώα. Ακόμη είμαστε υπέρμαχοι της ιχνηλασιμότητας, συνεργαζόμενοι με διανομείς που προμηθεύονται υπεύθυνα τα συστατικά μας, όπως το Argan από την έρημο του Μαρόκο.

Ηθικά

Έχουμε αποφασίσει να δημιουργούμε μοναδικά, χειροποίητα κομμάτια που κρύβουν πίσω τους μια ιστορία ηθικής. Οι τεχνίτες που κατασκευάζουν τα αντικείμενά μας είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν σε αυτό το επάγγελμα έχοντας πραγματική τεχνογνωσία στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών. Δουλεύουν με πάθος και αντέχουν στο χρόνο παρά την κοπιαστική φύση της δουλειάς. Ο πρωταρχικός στόχος του νομαδικού μας εργαστηρίου είναι ο σεβασμός στο εμπορικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του μισθού διαβίωσης, του σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της απαγόρευσης της παιδικής εργασίας.